Malzemeler :
400 gr tavuk kıyması
1 yumurta
1 soğan
1 tutam maydanoz
alabildiği kadar galeta unu
tuz, karabiber
Üzeri için:
2 patates
2 havuç
mayonez,ketçap
Salatası için:
semizotu
soya filizi
kıvırcık
çeri domates
zeytinyağı
nar ekşisi
sıvıyağ, su
Hazırlanışı :
Köftesi için karıştırma kabına alın. Üzerine yumurtayı, soğan rendesini, ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve alabildiği kadar galeta unu ekleyerek köfteyi yoğurun. Köftelerden cevizden büyük bir top alarak çanaklar yapın.Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 180 derecede pişirin.
Diğer tarafta patatesleri ve havuçları küp doğrayarak kızartın. Pişirdiğiniz köfteleri servis tabağına hazırladığınız salatanın üzerine dizin. Köftelerin içini de kızarmış patates ve havuç ile doldurarak ketçap ve mayonezle beraber servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder