17 Kasım 2009 Salı

Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi Ve Yapılışı

Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi Ve Yapılışı.

Yuvarlama malzemeleri

200 gr kusbasi et
1,5 su bardagi nohut
1,5 su bardagi suzme yogurt

Sosu icin

4 yemek kasigi tereyagi
1 temek kasigi sivi yag
2 yemek kasigi nane

Hazirlanisi

1-pirinc beyaz suyu gidene kadar yikanip iyice kuruyana kadar bekletilir
2-Kuruyan pirincler un haline getirilir..(kahve ogutucude cekilebilir)
3-un haline gelen pirinci kiymayi tuzu kara biberi ileve edilip yugrulur
4- hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip ince serit haline getilirir
nohut buyuklugunde parcalar koparilip yuvarlanir
butun kofteler hazirlandiktan sonra hepsi kaynar suda 10 dakika haslanir.
haslanan kofteler sudan cikarilip sogumaya birakilir..
5- baska temcerede onceden islatilmis nohut ve et iyice yumusayana kadar pisirilir.
6-yumusayip pisen etin icine yuvarlamalar ilave edilip kaynamaya birakilir..
bu esnada suzme yogurt ve bir yumurta cirpilir..
yogurt kesilmemesi icin icine yemekten bir kepce su alinir yavasca karistirilir..

iliklasan yogurt agir agir yuvarlamalarin oldugu tencereye alinip beraberce 10 dakina kaynatilir..

yuvalamalar kaynarken tavada yag kizidirilip nane ile karistirlir..

hazirlanan sos yemegin uzerine dokup Servis edilir

en lezzetli bayramlık yemek tarifleri,antebe has yuvarlama hazırlanışı,antebe has yuvarlama tarifi,antebin en güzel yemekleri ve tarifleri,antebin en lezzetli yemekleri ve tarifleri,antebin yemeği yuvarlama tarifi ve hazırlanışı,antep,antep bayram yemek isimleri ve hazırlanışları,antep bayramlık yemek adları ve tarifleri,antep usulü yuvarlama malzemeleri neler,antep Usulü Yuvarlama Tarifi,antep yuvarlama çorbası tarifi,antep yuvarlaması hazırlanışı,antepe bayram yemekleri ve tarifleri,antepe has yuvarlama tarifi,aparatif antep yemekleri ve tarifleri,bayramlık lezzetli yemek tarifleri ve hazırlanışları,en güzel lezzetli antep yuvarlama tarifleri,gaziantep,Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi,Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi Ve Yapılışı,leziz,lezzet,resimli yuvarlama tarifleri ve hazırlanışı,resimli yuvarlama yapılışı,tarif,tarifleri,yemek,yemekleri,yöresel antep yuvarlama tarifleri,yöresel lezzetli antep yemekleri ve tarifleri,yuvalama antep uslü tarifi ve yapılışı,yuvarlama çeşitleri ve tarifleri,yuvarlama tarfileri ve resimleri,yuvarlamar ve tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

17 Kasım 2009 Salı

Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi Ve Yapılışı

Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi Ve Yapılışı.

Yuvarlama malzemeleri

200 gr kusbasi et
1,5 su bardagi nohut
1,5 su bardagi suzme yogurt

Sosu icin

4 yemek kasigi tereyagi
1 temek kasigi sivi yag
2 yemek kasigi nane

Hazirlanisi

1-pirinc beyaz suyu gidene kadar yikanip iyice kuruyana kadar bekletilir
2-Kuruyan pirincler un haline getirilir..(kahve ogutucude cekilebilir)
3-un haline gelen pirinci kiymayi tuzu kara biberi ileve edilip yugrulur
4- hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip ince serit haline getilirir
nohut buyuklugunde parcalar koparilip yuvarlanir
butun kofteler hazirlandiktan sonra hepsi kaynar suda 10 dakika haslanir.
haslanan kofteler sudan cikarilip sogumaya birakilir..
5- baska temcerede onceden islatilmis nohut ve et iyice yumusayana kadar pisirilir.
6-yumusayip pisen etin icine yuvarlamalar ilave edilip kaynamaya birakilir..
bu esnada suzme yogurt ve bir yumurta cirpilir..
yogurt kesilmemesi icin icine yemekten bir kepce su alinir yavasca karistirilir..

iliklasan yogurt agir agir yuvarlamalarin oldugu tencereye alinip beraberce 10 dakina kaynatilir..

yuvalamalar kaynarken tavada yag kizidirilip nane ile karistirlir..

hazirlanan sos yemegin uzerine dokup Servis edilir

en lezzetli bayramlık yemek tarifleri,antebe has yuvarlama hazırlanışı,antebe has yuvarlama tarifi,antebin en güzel yemekleri ve tarifleri,antebin en lezzetli yemekleri ve tarifleri,antebin yemeği yuvarlama tarifi ve hazırlanışı,antep,antep bayram yemek isimleri ve hazırlanışları,antep bayramlık yemek adları ve tarifleri,antep usulü yuvarlama malzemeleri neler,antep Usulü Yuvarlama Tarifi,antep yuvarlama çorbası tarifi,antep yuvarlaması hazırlanışı,antepe bayram yemekleri ve tarifleri,antepe has yuvarlama tarifi,aparatif antep yemekleri ve tarifleri,bayramlık lezzetli yemek tarifleri ve hazırlanışları,en güzel lezzetli antep yuvarlama tarifleri,gaziantep,Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi,Gaziantep Usulü Yuvarlama Tarifi Ve Yapılışı,leziz,lezzet,resimli yuvarlama tarifleri ve hazırlanışı,resimli yuvarlama yapılışı,tarif,tarifleri,yemek,yemekleri,yöresel antep yuvarlama tarifleri,yöresel lezzetli antep yemekleri ve tarifleri,yuvalama antep uslü tarifi ve yapılışı,yuvarlama çeşitleri ve tarifleri,yuvarlama tarfileri ve resimleri,yuvarlamar ve tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder