Malzemeler :
1 çay b. süt
1 yumurta
100 gr tereyağı
2 çorba k. tozşeker
1 p. vanilya
1 tatlı k. kabartma tozu
aldığı kadar söke un
Üzeri için:
2 ayva
6 çorba k.tozşeker
1 kabuk tarçın
ceviz
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına yumurta, süt, vanilya, toz şeker ve kabatma tozunu alarak çırpın. Daha sonra yumurtayı pişirmeyecek sıcaklıkta olan erimiş tereyağını da ekleyin. İyice çırptıktan sonra 5 çorba k. söke unu ekleyerek karıştırın.
Hazırladığınız hamurdan kaşık yardımıyla yağlanmış tavaya dökerek yuvarlak hamurlar pişirin.
Üzeri için ise ayvaları rendeleyin. 6 çorba k. şekerle ve tarçınla beraber iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pankekleri servis tabağına alın. Üzerine ayvaları kaşık yardımı ile koyarak cevizi serpip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder